Розпочали наповнювати його у квітні цьогоріч, а повноцінно приймати гостей став у липні.
За цей час етномузей навідали туристи з різних куточків України. Отже, розповімо, що є в закладі, хто і навіщо створив його та як туди потрапити.Пивні кружки і склянки різних часів і з багатьох країн світу, апарати для виробництва пива і самогону, книги із цих тем, сировина, із якої народжувався пінний напій – усе це та багато іншого можна побачити в етномузеї.
Ідея створити музей визріла у Василя Кожана, полтавського ресторатора і пивовара, давно. Виношував її років 7, збирав експонати, об’їздив багато країн, де дізнавався про традиції пивоваріння та самогоноваріння. Деякі експонати люди самі приносили, знаючи пристрасть Василя Юхимовича до старовини та тематики.
Фотогалерея музею пива і самогоноваріння на сайті.