Музей сироваріння «Хата-стая»
Хата-стая (сироварня) відкрита у 2014 р. Основною цікавинкою є спеціально облаштоване місце, «де молоко роблять», — так по-тутешньому кажуть про готування сиру. Для цього на подвір'ї з тильної сторони будинку розташований різний інвентар — від казанка над відкритим вогнем до різноманітних діжок, що необхідні для готування та зберігання овечого сиру.
У самій хаті є коридор і дві кімнати з автентичними одягом та речами побутового вжитку. Найстарішою частиною будівлі є кімната з піччю, де зібрані вишиті сорочки та рушники, посуд (тарілки, глеки), килими тощо.
Інша кімната — «Гуцульська світлиця» — пристосована для проведення майстер-класів: тут можна приготувати місцеві страви (наприклад, банош), послухати дримбу і спробувати ткати.