Ракошинський Свято-Покровський чоловічий монастир
Ракошинський Свято-Покровський чоловічий монастир славиться не лише святістю отців та духовною енергетикою цього місця. Тут знаходиться справжня сироварня, у якій виготовляють сири за справжніми європейськими рецептами.
Щоб створити таку сироварню, настоятель монастиря, отець-архімандрит Митрофан Шимон вирушив до Італії, де зустрівся з професійними сироварами, а також придбав обладнання для виготовлення молочного продукту. Допоміг у створенні сироварні італієць Джузеппе, який мріяв про створення сироварні на Закарпатті. Протягом двох місяців кулінари з-за кордону навчали ченців варити сир, зокрема, як робити моцарелу, ріккоту, скаморцу та муккіну.
Пан Василь навчався сироварному мистецтву протягом двох місяців. Каже, що навчатись цьому складно. А робити сир ще складніше, адже виготовляється молочний продукт лише при температурі 95 градусів.